אבזור לגיטרה מ-א ועד ת
הרבה פעמים כשאנחנו רואים נגן גיטרה, אנחנו נוטים לחשוב שכל מה שהוא צריך בשביל לנגן, זו גיטרה. הרי זה הכלי שמשרת אותו בהופעות או באולפנים. אך זה לא מדויק. כל מי שמכיר נגני גיטרה וכל מי שמכיר את העולם של הגיטרות יודע, שזה הרבה יותר מורכב מזה.
כשאנחנו ניכנס לחנות כלי מוזיקה או לחנות גיטרות, אנחנו נמצאים שם מחלקות שלמות, מדפי תצוגה שלמים עם אבזור לגיטרה. זה נכון בהקשר של גיטרה קלאסית וזה נכון בהקשר של גיטרה חשמלית. אגב זה נכון גם בהקשר של גיטרות משולבות, קרי גיטרות כפולות וכדומה.
נתחיל מהבסיס, בשביל לנגן על גיטרה, אנחנו צריכים שיהיו לה מיתרים. מעבר לאלה שמורכבים על גבי הגיטרה, אלא שאנחנו צריכים שיהיו לנו מיתרים נוספים כך שאם חס וחלילה המיתר נקרע, נוכל להשתמש במיתר אחר, חלופי.
עוד חלק מהבסיס של הגיטרה, זו רצועה שתאפשר לנו להניח את הגיטרה בצורה נוחה. בפרט הרצועה נדרשת, אם אנחנו בוחרים לעמוד ולא לשבת, אז אנחנו נהיה חייבים להחזיק ברצועה שתתאים למבנה הגוף שלנו ולמבנה של הגיטרה.
עוד אביזר הכרחי מתוך אביזרי מוזיקה זה כיסוי או תיק לגיטרה. אנחנו נכניס אותה לתוכו בשביל שנוכל לשאת אותה ממקום למקום בצורה נוחה, מבלי שיקרה לה משהו, מבלי שהיא תתלכלך או תצבור אבק.
אביזר אחר הכרחי הוא מפרט. בשלב מסוים אנחנו נצטרך לעבוד איתו בשביל לנגן אקורדים מסובכים ובשביל שנוכל לעבור מאקורד לאקורד בצורה נוחה. עד אז אנחנו פשוט ננגן עם האצבעות.
גיטריסטים מקצועיים או כאלה שמנגנים עם גיטרות חשמליות ומשתמשים בסטנד לגיטרה חשמלית, משתמשים גם בפדאלים על מנת לייצר אפקטים שונים, לכל גיטרה יש את המערכת שלה, אפשר לבנות מערכות משולבות שונות. הכל שאלה מה רוצים להפיק מהגיטרה וכיצד רוצים לבצע זאת.
נקודה אחרונה, כל מי שמנגן בגיטרה מול קהל, צריך שהיא תוכל להתחבר למגבר, כך יהיה ניתן לשמוע את הצלילים שלה בצורה טובה, ברורה, בכל מקום. אנחנו יכולים למצוא מגברים בצורות שונות עם ספקי כוח שונים ומגוונים שמתאימים לגיטרות.