האם יש תרופה לאוטיזם?
הורים רבים השומעים לראשונה כי ילדם מאובחן על ספקטרום האוטיזם, השאלה הראשונה שלהם תהיה האם יש תרופה לאוטיזם. במקום לחכות לתשובה, רוב ההורים פונים לאפשרויות טיפול נפוצות ומוכרות תוך הבנה שהפרעת האוטיזם, כבעלת קשת רחבה, מייצגת תרכובת של גורמים שאף אחד מהם לא בהכרח הגורם המכריע. וכשאין גורם מכריע, אין אפשרות למצוא תרופה.
למידע וייעוץ מקצועי לגבי אוטיזם:
החיפוש אחר התרופה נע בין תקווה לפחד
כשאנשים נואשים לתשובות, הם תמיד ימצאו למי להקשיב שיתאים בדיוק למה שהם רוצים לשמוע. לרוע המזל, בדרך כלל התשובות הללו לא נכונות. אם תחפשו באינטרנט תרופות לאוטיזם, סביר להניח שתמצאו אותן אך הן לא מדעיות, לא מאושרות ולעתים מסוכנות.
עם זאת, יש תקווה הנובעת מהיבטים שונים של ההפרעה שעדיין נשארו באפלה וכרגע מחוץ לשליטתנו, מה שאומר שקיימת אפשרות לגלות את האזור הלא מוכר ולראות האם ניתן להיעזר בו. לאחרונה נערך מחקר המראה שחלק מהילדים הנמצאים על הספקטרום צמחו ביעילות מן ההפרעה ככל שהתבגרו. כמובן שיש יוצאי דופן שאובחנו בצורה לא נכונה בינקותם כי לפעמים קשה לאבחן בגילאים כאלה, אך קיימים מקרים מוכרים בהם הילדים אט אט יצאו מטווח הספקטרום ולמעשה הפסיקו להיות מוגדרים כאוטיסטים.
חיפוש אחר תרופה הוא לא תמיד הדבר הכי נכון
חשבו על זה כך, אם אתם מוציאים את כל האנרגיה שלכם בחיפוש אחר התרופה ש'תרפא' את הילד שלכם מאוטיזם, אתם מבזבזים אנרגיה חיונית וחשובה בהשקעת כל המשאבים שלכם עבור חיים טובים ונוחים לילד שלכם. בנוסף לסיוע של תוספי מזון שונים, מה שחשוב הוא מתן טיפול בהתנהגות, בתקשורת סביבתית ובין אישית ובהשגת מיומנויות נרכשות. ככל שתתחילו מוקדם יותר, כך יהיה לילדכם קל יותר בעתיד להתמודד עם החברה. קראו אודות השיטה של טלי אנגור.
אז בעיקרון, לא. אין תרופה לאוטיזם
עוד לא הגענו לשלב כזה מתקדם במדע, שהצלחנו להבין מה גורם להפרעה וכמו כן מה יכול לתקן אותה. אך עם כמות ההבנה, ההכרה בהפרעה והידע הנרכש שנצבר, יש לנו כחברה כלים רבים בכדי לתקשר עם אוטיסטים, לקבל אותם לתוך החברה, אל תוך מקומות העבודה, הלימודים ואפילו הצבא. כל מה שהם דורשים חזרה זו סבלנות.
התעניינו עם הפרעות שינה בהקשר לאוטיזם כאן: