טיפים להכנת חליטה טעימה בבית
החורף מתחיל להראות את אותותיו. הלילות החלו להיות קרירים, בקרים רבים לובשים תלבושת סגרירית, ניתן להריח את ריחות הפרחים והצמחים הרעננים וכל שרוצים לעשות הוא להתחמם עם שמיכת פוך וחליטת תה בריאה, ריחנית וטעימה. במאמר זה נלמד אתכם כיצד להכין חליטת צמחים טעימה בבית.
קצת היסטוריה אודות חליטות
רוב האנשים אינם יודעים שהרגל צריכת חליטות צמחים הוא הרגל בריא אשר משמש את האדם כבר אלפי שנים וזאת למטרת ריפוי. כאן, מניחים צמחי מרפא נבחרים במים חמים או רותחים וכך החומרים שבצמחי המרפא מתמוססים לתוך המים ואנו יכולים לשתות אותם וליהנות מתכונות המרפא שלהם. היתרונות של חליטות צמחים הם שהם לא מכילות קפאין, בדרך כלל מכילות נוגדי חמצון וחומרים פעילים טבעיים נוספים אשר משפיעים על גופנו לטובה.
הכנת חליטה בבית – טיפים שימושיים
- הכנה מקדימה – תמיד יש להכין מראש קנקנן או כוס, מכסה, מסננת וממתיק.
- ממתיקים – יש אפשרות לבחור בסוכר לבן או חום, בסילאן או בממתיק מלאכותי. ההמלצה היא להימנע ממרכיבים מלאכותיים ולבחור בסילאן, דבש או לוותר על ההמתקה וליהנות מהטעם הטבעי והממכר של צמחי המרפא.
- חלקים חשובים של צמחי המרפא – חשוב לעשות הפרדה בין הפרחים, העלים, השורשים, הזרעים וחלקים קשים של הצמח. באם מדובר על חלק שאינו פרח או עלה חשוב לבשל אותם קודם לכן על אש קטנה וזאת בטרם מוסיפים גם את הפרחים/עלים.
- שתייה לכל היום – אם אתם מתקשים בשתיית מים, חליטת צמחים היא הפתרון האידיאלי גם בימו הקיץ. כאן מכינים קנקן של חליטת תה צמחים בבוקר, מקררים ונהנים משתייה של החליטה לאורך כל היום.
בשורה התחתונה, יש לשים את העלים או הפרחים בקנקן, לשפוך עליהם מים רותחים, לשים מכסה ולאחר רבע שעה לסנן ולשתות. החליטות צמחים טבעיות ומלאות בנוגדי חמצון וחומרים פעילים משובחים נוספים. אם אינכם מעוניינים להכין חליטות בבית, תמיד תוכלו לקנות חליטות צמחים מוכנות.