איך מייצרים ספריות קודש?
תהליך ייצור הוא תמיד מרתק. הוא מוכר היטב למי שעוסק בתחום ועובד בו בצורה קבועה. אבל מהווה נושא מעורר עניין למי שלא נמצא בתחום. חשבתם פעם על ייצור רהיטים? האם ראיתם אי פעם כיצד מתנהל יום בנגרייה? ועל ייצור של ספריות קודש בהוד והדר שמעתם? מדובר לכל הדעות על תחום פעיל שיש בו הרבה דברים מעניינים. הבה ונקרא על ייצור ספריות קודש – התהליך, העבודה, חומרי הגלם ועוד.
על ייצור ספריות קודש
ספריות קודש אלו הספריות שמכילות בתוכן את ספרי הקודש. יש להם נוכחות בבתים וגם בבתי כנסת. אך בעוד שבבתים הספריות עשויות להיות פשוטות למדי, הרי בבתי הכנסת יש ספריות מדהימות שמאפשרות שימוש נוח ויעיל עם כל ספרי הקודש, תוך שמירה על סדר מופתי במלוא הנוחות. כדי שהספריות תמלאנה את התפקיד שלהן כראוי, הן עוברות תהליך ייצור קפדני ומותאם אשר חותר לענות על הצורך של בתי הכנסת ולספר למתפללים במקום את המענה הטוב ביותר.
תהליך הייצור
- שלב ראשון הוא שלב לקיחת מידות בבית הכנסת. לפי המידות ולפי יתר הנתונים שיש בשטח אפשר יהיה לתכנן את הספריות ולהקים אותן. מדידה מקצועית ומדויקת תתבצע על ידי נגר מומחה מהוד והדר .
- לאחר לקיחת המידות מתכננים את הספריות וגם יוצרים הדמיה במרבית המקרים. וזאת במטרה להבטיח כי הספריות אכן מתאימות לשטח ותואמות גם את הציפיות של מזמין העבודה.
- לאחר שהתקבל אישור על התוכנית עוברים לשלב הבניה. כעת בוחרים את חומרי הגלם ואת הצבעים הרצויים. ומתחילים לנסר ולבנות את הספריות.
- אחרי סיום העבודה בנגרייה עוברים לשלב ההרכבה. שלב זה מתבצע בשטח בית הכנסת על ידי צוות נגרים מקצועי. הספריות מקובעות לקירות וניצבות פאר בשטח בית הכנסת.