מתקני אופניים בעיצובים מדליקים
כולנו מכירים את הסרטים הישנים האלו שבהם רואים את הנוער המגיע אל בי הספר ומחנה את האופניים בתוך מתקן מסוים שמתאים בדיוק לאופניים ומעבר לכך, הוא גם מעוצב בצורה מדליקה כזו של חצי ירח.
טוב, הם לא באמת מעוצבים כל כך יפה, אך אנחנו כבר בשנות האלפיים והעיצובים, גם למתקני אופניים, בהחלט השתנו ונהיו יפים ומעניינים יותר, ראו דוגמא יטובה בלינק https://www.lemon-collection.com/bike.
מתקני אופניים בעיצובים מדליקים
מעבר לעובדה שכיום ניתן להזמין מתקני אופניים מעניינים, צבעוניים, מגוונים בעיצובים שונים ומדליקים, כדאי לדעת גם שישנם מתקני אופניים המותאמים בדיוק לאופי המקום בו תרצו להתקין אותם.
אם המקום בו תרצו להתקין מתקני אופניים, יהיה בית ספר לבנות, הרי שהצבעים והעיצובים של מתקני האופניים יהיו בהתאם. כך גם במקרה של מתקני אופניים לבית ספר של בנים, אלה יהיו מסוגננים בצורה גברית משהו ויתאימו לנראות הכללית של מקום זה המיוחד לחניית אופני גברים.
למה כדאי להשקיע בנראות הרחוב?
כחלק מעיצוב רחוב, יהיה נחמד יותר להתאים מתקני גינות ורהיטי חוץ לרחוב שבו הם מותקנים. נחשוב על רחוב מסוים, בו רוב הבתים עשויים מעץ, נחמד יותר יהיה להתאים מתקני רחוב באזור מגורים זה דווקא מעץ.
גם במקרה של רחוב שרוב הבתים בו עשויים מאבן, כלומר רחוב ישראלי קלאסי עתיק וישן, הרי שברחוב כזה, מתקני ברזל מעוצבים או ספסלי בטון כמו פה, יתאימו יותר. אך כמובן שכמו מאמר המשפט שעל טעם ועל ריח אין להתווכח, משפט זה נכון גם למצב זה שכן מתקני עץ, לחלק מאוכלוסיית העולם, יתאימו למקום חדשני ולהיפך.
חניית אופניים, מתי זה התחיל?
לפחות כאן בארץ ישראל, מתקני האופניים התחילו מראשיתה של המדינה כאשר האופניים החלו לזרום לכאן בקצב מסחרר. כאשר בני הנוער הגיעו איתם אל בית הספר, הם החנו אותם בחניה – שכיום נחשבת מיתולוגית – של אופניים.
חניה זו, עד היום מקבלת את פני הבאים אל בית הספר. כמובן שצורת חניית האופניים השתנתה לה עם השנים אך עדיין, הם שם בכניסה אל בית הספר, רק שהיום, חונים בהם אופניים מסוג אחר – חשמליים.