איך לשלוט על שפת גוף ולמה?
קיים קשר ישיר בין הרושם הראשוני שאנחנו מייצרים בסביבה מסוימת או מול קהל מסוים, לבין שפת הגוף שלנו. הדוגמא הקלאסית שבה שפת הגוף משרתת אותנו או להיפך, פוגעת בנו היא בזמן ריאיון אישי. שפת גוף רגועה, פתוחה, כזו המשדרת ביטחון עצמי גבוה תשרת אותנו, לעומת שפת גוף מפוחדת, לחוצה או עצבנית. במצב כמו זה או במצבים דומים כמו למשל בזמן פרזנטציה, מבחן בעל פה או אפילו בהיותנו מגיעים לפגישה עסקית חשובה, אנחנו רוצים להימנע מפעולות כמו קסיסת ציפורניים, התעסקות עם השיער או הפנים, סגירת הידיים בצורה משולבת וכדומה. אנחנו רוצים לשבת או לעמוד בצורה זקופה ולא כפופה. העניין הוא שכמו שלכל אחד מאיתנו יש צבע עיניים או חתימה הייחודית רק לו, כל אחד מאופיין בשפת גוף. קוראים לזה חותם תנועתי.
מה הקשר בין הרגש לבין שפת הגוף ואיך ניתן לשלוט בזה?
דוגמא נוספת שיכולה לחזק את הקשר בין רגשות לבין שפת הגוף היא דייט או פגישה רומנטית אליה אנחנו מצפים מאוד. התנועתיות הפיזית שלנו מבוססת ברובה על המערכת המנטלית רגשית ויש קשר חזק וישיר בין איך שאנחנו מרגישים, לאיך שאנחנו מוציאים את הרגש החוצה דרך הגוף.
מתי יש בעיה?
מופיעה בעיה כאשר קיימים פערים בין איך שאנחנו מרגישים לבין מה שאנחנו רוצים להוציא החוצה. אנשים שמסוגלים לשלוט בזה, יכולים בעצם לנתב את שפת הגוף שלהם לטובתם.
אז איך עושים את זה?
אימון אימון ושוב פעם אימון. אם אתם יודעים שאתם נמצאים לפני ריאיון עבודה, תתכוננו אליו, תעבדו מול המראה, תתרגלו את שפת הגוף שלכם. ככל שתהיו יותר מודעים לגוף שלכם, לתנועות שלכם ואף תלמדו להכיר את הרגשות בזמן שהם מופיעים, כך יהיה לכם קל לשלוט בשפת הגוף בזמן אמת. למידע נוסף מיי קמפוס